I Mega Journal of Case Reports har en fallrapport om ProstaLunds CoreFlow Soft Stent publicerats.

Dr Sonny Schelin har fått en fallrapport, ”CoreFlow Soft Stent® used as a Persistent Catheter Substitute for 11 Months Waiting for Surgery: Spontaneous Micturition and Full Continence publicerad i tidskriften Mega Journal of Case Reports.

Rapporten beskriver en patient med urinretention, orsakad av godartad prostataförstoring, som i väntan på kirurgisk behandling under pandemiåren använt 11 st CoreFlow istället för kvarliggande urinkatetrar.

Med hjälp av CoreFlow var patienten symptomfri, nöjd och tömde blåsan spontant i nästan ett år med hjälp av stentarna som avhjälpte obstruktionen genom prostata. Inte en enda episod av urinretention eller urinvägsinfektion registrerades under stentperioden.

Schelin konkluderar i rapporten bland annat att CoreFlow kan eliminera obehaget av kvarliggande katetrar samt minska risken för urinvägsinfektioner för patienter som väntar på en aktiv behandling.

”CoreFlow är ett fantastiskt alternativ till alla män med urinretention som vill slippa en kvarliggande kateter. Jag gläds tillsammans med varje patient som ges denna möjlighet.”, säger f.d. VD Johan Wennerholm i en kommentar.

https://megajournalofcasereports.com/wp-content/uploads/2023/05/MJCR-6-2105.pdf

För ytterligare frågor, vänligen kontakta:

Anders Kristensson, VD
Tel. +46 (0) 76 942 12 16
E-post: anders.kristensson@prostalund.com

Om ProstaLund

ProstaLund AB (publ) är ett svenskt medicintekniskt bolag med huvudkontor i Lund som utvecklar och marknadsför innovativa produkter för behandling av godartad prostataförstoring. Bolaget har patenterat behandlingsmetoden CoreTherm, en individanpassad värmebehandling för BPH (godartad prostataförstoring). ProstaLund är noterat på Nasdaq First North Growth Market och har cirka 4 000 aktieägare. Se även – www.prostalund.se. Våra pressmeddelanden finns även att läsa och ladda ner här: www.prostalund.se/pressmeddelanden

Certified Adviser:
Västra Hamnen Corporate Finance AB
Telefon: +46 40 200 250
E-mail: ca@vhcorp.se